Η έναρξη της διαδικασίας καθαρισμού, είναι πάντα η αξιολόγηση του τρόπου καθαρισμού του κάθε χαλιού ξεχωριστά. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία καθώς θα καθορίσει επακριβώς την πορεία των επόμενων βημάτων. 

Παράδοση χαλιού

Το πρώτο στάδιο συνεργασίας μας είναι η επικοινωνία σας με το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Στην εταιρεία μας λειτουργεί ένα πλήρες οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε για τον χρόνο και τον τόπο παράδοσης – παραλαβής των ειδών σας.

Στο αρχικό αυτό στάδιο επικοινωνίας μπορείτε να συνομιλήσετε με συνεργάτες μας, έμπειρους και πρόθυμους να σας απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματά σας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Χημικός της εταιρείας μας η οποία είναι σε θέση να σας λύσει οποιαδήποτε απορία και να σας ενημερώσει για τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα και τις εγκρίσεις τους από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς και τις διεργασίες που χρησιμοποιούμε.

Το ραντεβού κλείνεται σεβόμενοι πάντοτε το πρόγραμμά σας και τον πολύτιμο χρόνο σας, καθώς και βάσει του ημερολογιακού προγράμματος στο οποίο έχουμε εντάξει μέσω ζωνών – εξυπηρέτησης την Αττική καθώς και τα περίχωρα αυτής.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας έρχονται στον χώρο σας και παραλαμβάνουν τα είδη σας τα οποία και φορτώνονται στα ιδιόκτητα αυτοκίνητά μας κλειστού τύπου.

Από αυτό το σημείο και έως την παράδοση, τα χαλιά σας είναι δική μας υπόθεση!

Κατά την παραλαβή τοποθετούμε στο χαλί σας ετικέτα με ένα μοναδικό σειριακό αριθμό (barcode), ώστε να είμαστε σε θέση ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο καθαρισμού βρίσκεται το χαλί σας.

Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός για κάθε χαλί και συνδέεται μέσω μια διαδικασίας σκαναρίσματος με την καρτέλα πελάτη που βρίσκεται στον κεντρικό μας server.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται ώστε να γνωρίζουμε πάντοτε ακριβώς τη θέση του χαλιού σας!

Η ίδια διαδικασία ραντεβού πραγματοποιείται και για την παράδοση των ειδών σας.

Στην περίπτωση όπου επιθυμείτε να παραλάβουμε τα χειμερινά και να σας παραδώσουμε τα θερινά χαλιά, οργανώνουμε την παράδοση και την παραλαβή ταυτόχρονα, ώστε να έχετε πάντα το σπίτι σας στρωμένο.

καθαρισμός χαλιών Μυλώβας

Καθαρισμός Χαλιών και Μοκετών, Απορρύπανση (Τίναγμα)

Το πρώτο στάδιο καθαρισμού πριν από της έναρξη της διαδικασίας πλυσίματος είναι η απορρύπανση.

Το στάδιο αυτό χαρακτηρίζεται ως απολύτως απαραίτητο, λόγω του γεγονότος ότι η παρουσία σκόνης πάνω στις ίνες δεν επιτρέπει την διείσδυση των απορρυπαντικών για την απομάκρυνση λεκέδων και βρωμιάς.

Επιπλέον δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η απολύμανση που διενεργείται στο τελευταίο στάδιο πλυσίματος λόγω ακριβώς του παραπάνω λόγου.

Το μηχάνημα που διαθέτουμε λειτουργεί βάσει συντονισμένων δονήσεων πάνω στην επιφάνεια του χαλιού, ώστε να απομακρύνονται σκόνες και σκουπίδια τα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πέλος των χαλιών-μοκετών.

Το συγκεκριμένο αυτό μηχάνημα, αποκαλούμενο και ως “τιναχτήρι”, είναι πλήρως ψηφιακά ρυθμιζόμενο, ώστε να επιλέγεται το επίπεδο δόνησης ανάλογα με το τύπο και επομένως την ευαισθησία του κάθε χαλιού.

Πλύσιμο-Απολύμανση

Το επόμενο στάδιο καθαρισμού συνίσταται στην αξιολόγηση του τρόπου καθαρισμού του κάθε χαλιού ξεχωριστά.

Στη συνέχεια απομακρύνονται οι λεκέδες (ξελέκιασμα) και τέλος το κάθε χαλί ακολουθεί την πορεία καθαρισμού που έχει εξ αρχής ορισθεί. 

Το υπερσύγχρονο πλυντήριο το οποίο διαθέτουμε αφενός μεν σέβεται την ποιότητα του κάθε χαλιού, αφετέρου δε υπολογίζει στο έπακρο το περιβάλλον μας.

Μέσω τον ψηφιακών ακίδων και οθονών, το οποίο διαθέτει, ρυθμίζονται οι επί μέρους συνθήκες πλυσίματος (ποσότητα νερού, ποσότητα σαπουνιού, πιέση βουρτσών), ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των χαλιών σας καθώς και να μειωθεί στο έπακρο η σπατάλη υλικών και η εναπόθεσή τους στο πολύτιμο περιβάλλον μας.

Το νερό, το οποίο είναι ο κύριος διαλύτης καθαρισμού, τελικά ανακυκλώνεται έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό τη προστασία του περιβάλλοντος.

Απολύμανση

Το επόμενο στάδιο είναι αυτό της απολύμανσης.

Στο τελευταίο στάδιο ξεβγάλματος το χαλί διαβρέχεται με την απολυμαντική ουσία, έτσι ώστε η δραστική να εισχωρήσει στο εσωτερικό των ινών και να «σκοτώσει» τους αόρατους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Μετά το πλήρη καθαρισμό του κάθε χαλιού-μοκέτας ακολουθεί μερικό στέγνωμα αυτού με τη βοήθεια ειδικού φυγοκεντρικού μηχανήματος.

Με τη μέθοδο της φυγόκεντρης δύναμης επιτυγχάνεται άμεση απομάκρυνση του νερού σε ποσοστό 90-95%, ακριβώς μετά τον καθαρισμό του, γεγονός πολύ σημαντικό για την διασφάλιση των χρωμάτων αλλά και της αρχικής ποιότητας των ινών.

Στη συνέχεια το κάθε χαλί τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένα στηρίγματα για την απομάκρυνση του 100% της υγρασίας μέσα σε στεγασμένους χώρους, μακριά από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Ποιοτικός Έλεγχος & Συσκευασία

Με τη χρήση ειδικού μετρητή πραγματοποιείται ακριβής μέτρηση της υπολειπόμενης υγρασίας σε κάθε χαλί και αν βρεθεί ότι δεν υπάρχει ίχνος νερού ακολουθεί ο τελικός ποιοτικός έλεγχος.

Στο στάδιο αυτό ελέγχεται εξονυχιστικά το κάθε χαλί ως προς τις διάφορες παραμέτρους καθαρισμού (λεκέδες, τσίχλες, κεριά, μελάνια κα).

Στη συνέχεια πραγματοποιείται ηλεκτρονική μέτρηση των διαστάσεων και τέλος το κάθε χαλί εισέρχεται στο μηχάνημα συσκευασίας, όπου και εξέρχεται πλήρως συσκευασμένο.

Τα χαλιά φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένα και αριθμημένα ράφια, μακριά από τυχόν περιβαντολλογικούς κινδύνους, έως ότου μεταφερθούν στον τελικό προορισμό τους, στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε τώρα
210 27 53 333
Μετάβαση στο περιεχόμενο